Dienst bezoeken

De kerk is open!

Tijdens de laatste persconferentie van het kabinet zijn er versoepelingen aangekondigd die ingaan vanaf aanstaande zaterdag 25 september. Dat betekent na een periode van beperkingen dat de kerk weer open mag!

De 1,5 meter norm komt binnen het kerkgebouw te vervallen en er zal geen registratie- en reserveringsplicht meer zijn; de applicatie kerktijd vervalt hier ook mee.

De opstelling van de stoelen zal anders zijn dan u gewend bent, er zullen kleinere rijen zijn en de gangpaden zijn ook aangepast. Om ook een stukje maatwerk te bieden aan de bezoekers die het nog erg spannend vinden en/of voorzichtig zijn, hebben we rechtsachter in de zaal (naast de techniekbalie) een aantal stoelen gereserveerd op gepaste afstand van elkaar.

Na de dienst zal er op 2 plekken koffie uitgeschonken worden, in de koffiezaal en in de nieuwe kerkzaal bij de techniekbalie. Hierbij willen we adviseren om u zoveel mogelijk te verdelen over deze twee zalen en/of bij goed weer naar buiten te gaan op het grasveld.

Online dienst

Iedere zondag is er om 9.30 uur een online dienst die je kunt volgen via de livestream.

Veelgestelde vragen

Kan ik gewoon langskomen?

Ja, je kunt gewoon naar de dienst komen. Je hoeft niet meer te wachten op een uitnodiging via Kerktijd.nl.

Met welke Corona maatregelen moet ik rekening houden?

De basisregels die nog gelden zijn: handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten.

Waar staat de kerk?

Onze kerk staat op de grens van Drenthe en Groningen aan het Dwarsdiep 9 in Nieuw-Buinen.

Hoe laat begint de dienst?

De dienst begint zondagochtend om 9:30 uur.

Waar moet ik parkeren?

Je auto parkeer je op de parkeerstroken langs het Dwarsdiep en Dwarskade. Fietsen kunnen naast de hoofdingang geparkeerd worden. Wil je er rekening mee houden dat de parkeerplaatsen voor de kerk bestemd zijn voor mensen die slecht te been zijn. Op de grasvelden langs de straat mag niet geparkeerd worden.

Is er crèche of zondagsschool?

Crèche
Elke even week is er voor de kleinsten t/m 3 jaar opvang in de crèche. Je kunt je kind(eren) hier voor de dienst naartoe brengen.

Zondagsschool
Er is elke week zondagsschool. Voor de preek gaan alle kinderen naar hun eigen ruimte.

Groepsindeling
Kinderen uit groep 1 t/m 3 gaat naar de Kleine klas. Groep 4 en 5 zitten in de Midden klas. Kinderen uit groep 6, 7 en 8 zitten in de Grote klas.

Hoe gaat de zondagochtend dienst?

Tijdens de dienst wordt er gezongen door het aanbiddingsteam. We lezen uit de bijbel en bidden. Elke dienst verzorgt onze voorganger of een gastspreker de preek. Deze zijn toepasbaar in het dagelijks leven. De dienst duurt ongeveer anderhalve uur. Er staat altijd iemand bij de deur om je wegwijs te maken. Voel je vrij om ons aan te spreken!