5G of HG?

De Geest van God: in je Geboorte, in je Gemeente en in je Getuigen

Hij is ook wel de ‘Assepoester van de theologie’ genoemd: de Heilige Geest. Hij is Diegene die eerst zo onbelangrijk leek en het algemene werk wel kon doen – tot de wereldwijde kerk, mede door de opkomst van de Pinksterbeweging, besefte dat Hij veel belangrijker was dan voorheen gedacht… Maar wat maakt nu die Heilige Geest zo belangrijk? Er is niet voor niets een leer over de Geest (pneumatologie).

Inschrijven

Nou, in 2 avonden willen we samen ontdekken welk belangrijk werk Hij doet. We kijken daarbij eerst naar Wie de Heilige Geest is in ons eigen leven en hoe Hij werkt: Tijdens de eerste avond gaan we kijken naar de Geboorte (wedergeboorte). Hoe komt het eigenlijk dat jij een kind van God bent geworden? En hoe helpt de Geest je om een kind van God te zijn? Hoe leidt Hij jou daarin? Hoe helpt Hij bijvoorbeeld ons om te getuigen in deze wereld? Hoe wil Hij jou een effectieve getuige van Christus laten zijn?

Tijdens de tweede avond staan we stil bij hoe de Geest werkt in de Gemeente. Is dat door opzwepende muziek tijdens een aanbiddingsconcert óf fluistert de Geest misschien wel meer tot ons door het levend houden van een eeuwenlange traditie? En de gaven van de Geest, die Hij voor de opbouw van de gemeente geeft – hoe kan je die goed inzetten als gemeente? Wil jij je hierin verdiepen of wil je rondom deze thema’s graag een keer het gesprek aangaan, geef je dan op voor deze cursus!

Praktische informatie

  • Data: woensdag 26 januari en 9 februari 2022
  • Tijd: 19.30 – 21.30 uur
  • Locatie: BG Nieuw-Weerdinge, ´De Open Poort´, Ged. Achterdiep 18
  • Leiding: Bart Satijn
  • Contactpersoon: Gert Mik
  • Opgave 22 januari 2022
     

Schrijf je hier in voor de cursus '5G of HG!'