Geloofstwijfel

Je gelooft (het) wel, maar… af en toe is daar toch die twijfel, die weer de kop opsteekt! Is God er wel voor mij? Ziet Hij mij wel? Doe ik het wel goed? Ben ik wel een echte christen? Maak ik wel de juiste keuzes? Of nog andere vragen, zoals: als God goed is, waarom laat Hij dan het lijden toe? Hoe kan een liefdevolle God mensen naar de hel sturen? Is de Bijbel betrouwbaar?

Inschrijven

Misschien herken jij je wel hierin. Of heb je hele andere vragen of vormen van twijfel. Maar dé vraag is dan wel: blijf je ermee rondlopen, of probeer je er iets aan te doen? Natuurlijk zullen we niet op alle vragen een antwoord vinden in dit leven. Maar toch is de kans groot dat je meer antwoorden zult vinden als je ook daadwerkelijk op zoek gaat naar antwoorden. En hoe mooi is het om dat met elkaar te doen.

Het klinkt misschien vreemd, maar open praten over je twijfel helpt! Een van de behoeften van mensen die met twijfel te kampen hebben is om ervaringen te horen van anderen die ook twijfelen. We willen tijdens deze twee avonden in een open gesprek de twijfels die onder ons het meest voorkomen tegen het licht houden. En we proberen met elkaar antwoorden te vinden, met een open hart, een open oor en een open Bijbel. Een eerdere ronde van deze cursus, die we voor jongeren organiseerden, leverde twee geweldige, verrijkende avonden op, dus dat belooft wat voor deze ronde!

Praktische informatie

  • Data: woensdag 11 en 25 januari 2023
  • Tijd: 19.30 – 21.00 uur
  • Locatie: PG Exloërmond, Zuiderdiep 150 2e Exloërmond
  • Leiding: Bart Satijn en Gerrit van Valen
  • Meer informatie: Bart Satijn
  • Opgave vóór 7 januari 2023 via onderstaand formulier

Schrijf je hier in voor de cursus 'Geloofstwijfel'