Goed Boos!

Deze cursus gaat over communicatie bij irritatie. Een familielid belt je op het laatste moment op dat hij toch niet komt eten, omdat hij zich wat moe voelt. Ondertussen heb jij al een uitgebreide maaltijd ingekocht en op het vuur staan. De stoom komt uit de pan, maar nu ook uit je oren. Je zoekt naar woorden die duidelijk zijn, maar geen blijvende schade berokkenen. Herkenbaar?

Inschrijven

Irritatie en frustratie is vaak lastig. Het kan een relatie gemakkelijk onder druk zetten of zelfs kapot maken. Boosheid lijkt 100% tegenover liefde te staan. Welkom om dit terrein te verkennen; je hebt er haast elke dag mee te maken. Ook in de kerk kunnen we ons irriteren aan elkaar. Het kan zelfs tot allerlei conflicten leiden.

In een serie van drie avonden zal Gerard van der Schee, sinds 2013 actief met GoedBoos, de Bijbel openen over lastige situaties in kostbare relaties.

De drie onderwerpen zijn:

  1. Boosheid, een geschenk van God!? – hoe zeg je de waarheid in liefde?
  2. Verschillen leren waarderen – ruimhartig en wijs samen optrekken
  3. De dappere weg van vergeving – over vergeven, vergeten en verzoenen

Iedere avond is er ruimte voor vragen en gesprek. En je krijgt tips hoe het geleerde vast te houden in de praktijk van alledag. Daarbij kan ook het werkboek Goed Boos – hoe werkt het? helpen (verkrijg-baar op de avonden). Meer informatie over Gerard en GoedBoos: www.goedboos.com.

Praktische informatie

  • Data: dinsdag 24 januari, 7 en 21 februari 2023
  • Tijd: 19.30 – 21.30 uur
  • Locatie: BG Nieuw-Buinen, Dwarsdiep 9 Nieuw-Buinen
  • Leiding: Gerard van der Schee
  • Contactpersoon: Gerrit van Valen
  • Opgave vóór 20 januari 2023 via onderstaande formulier

 

Schrijf je hier in voor de cursus 'Goed Boos!'