Vrijmoedig getuigen

Vroeger was Nederland een land dat vele zendelingen uitzond, nu is het zelf ook een zendingsland geworden. Hoe kunnen we in ons eigen land zendelingen zijn? Hoe kunnen we op een goede manier getuigen van het Evangelie, te beginnen in onze eigen omgeving?

Inschrijven

In deze cursus gaan we daarmee aan de slag. We willen daarin leren om rekening te houden met onze Nederlandse cultuur zodat we geen onnodige aanstoot geven. En we willen tools ontvangen om te getuigen in ons dagelijks leven. Iedereen die Jezus kent, kan van Hem getuigen, door de dingen die je met Hem meemaakt.

Avond 1
Getuigen in een ‘geloof-in-jezelf-cultuur’ (1 november) Wanneer zendelingen naar een ander land gaan, moeten ze eerst de cultuur leren kennen. Zo weten ze hoe het Evangelie binnen kan komen. We gaan als zendelingen naar de cultuur van Nederland kijken en zien hoe we het evangelie kunnen delen. Welke aanknopingspunten biedt de geloof-in-jezelf-cultuur hierin?

Avond 2
Getuigen in een afgodencultuur (8 november) Hoe deel je Jezus in een land als Nederland waar we alles al lijken te hebben? We kijken dieper in onze Nederlandse levensstijl om de vele afgoden te ontdekken die ons zo bezighouden. We ontdekken dat wat alle Nederlanders ten diepste zoeken in Jezus te vinden is, en hoe we dat kunnen vertellen.

Avond 3
Getuigen in landen waar Jezus niet gezien wordt (22 november) Nederland is een zendingsland omdat we in Nederland moeten getuigen van Jezus. Maar Nederland is ook een zendingsland omdat we vanuit Nederland het evangelie bekend kunnen maken in landen waar Jezus amper bekend is. Door zendelingen te zenden of lokale gemeentestichters te ondersteunen kunnen we ook een zendingsland blijven in deze tweede betekenis van het woord.

Praktische informatie

  • Data: dinsdag 1, 8 en 22 november 2022
  • Tijd: 19.30 – 21.30 uur
  • Locatie: Baptistengemeente Nieuw-Buinen, Dwarsdiep 9 in Nieuw-Buinen
  • Leiding: Boudewijn van Schoonhoven
  • Contactpersoon: Gerrit van Valen
  • Opgave vóór 28 oktober 2022 via onderstaande formulier
     

Schrijf je hier in voor de cursus 'Vrijmoedig getuigen'